Партиите в следващото Народно събрание може да са повече от пет.Шест

...
Партиите в следващото Народно събрание може да са повече от пет.Шест
Коментари Харесай

Политико вижда 6 партии в Народното събрание

Партиите в идващото Народно заседание може да са повече от пет.

Шест ще са обединенията в новия български парламент. Тази прогноза направи изданието " Политико " в изследването си Poll of polls. Данните в него се базират на усредняване на извършените на територията на България социологически изследвания.

Шестата групировка евентуално ще е коалиция " Левицата! " на Мая Манолова и Румен Петков. Според данните на " Политико " те ще съумеят да съберат 4% в неделя, колкото е бариерата за влизане в Народното събрание, написа novini.bg.

Прогнозата за шеста групировка в новия парламент е изненадваща. Българските социолози към този момент позволяват такава опция, само че постоянно прецизират, че партиите и обединенията с капацитет да влязат като най-малка политическа мощ са към момента под бариерата.

Пълно тъждество на ГЕРБ и обединението ПП-ДБ дава прогнозата на " Политико ".

И двете обединения ще имат по 26% съгласно нея. На трето място ще е ДПС с 14%, а " Възраждане " ще има 13 на 100. Със сигурност на пето място с 8% ще е БСП.

" Български напредък " и Има Такъв Народ на Слави Трифонов засега са под бариерата с по 3% всяка, демонстрират данните на " Политико ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР